Як приготувати клафуті з вишнею у духовій шафі Pyramida F 84 EIX-P LUXE

Клафуті з вишнею (готую у духовій шафі Pyramida F 84 EIX-P LUXE)

Нещодавно я гортала талмуди Джулії Чайлд і натрапила на десерт Клафуті, який мене зацікавив своєю простотою. Дивлячись на інгредієнти, нескладно здогадатись, що рецепт належить до так званої селянської кухні. А якщо вдаватись до конкретики – то походить він з регіону Лімузен.

Як приготувати клафуті з вишнею у духовій шафі Pyramida F 84 EIX-P LUXE

Клафуті дійсно дуже легкий у приготуванні: фрукти чи ягоди кладуться у жароміцний посуд, заливаються рідким тістом та запікаються у духовій шафі. У книзі цей десерт рекомендують споживати теплим, але, як на мене, у прохолодному стані він також геть нічого. Пропоную розглянути увесь процес більш детально :)

Як приготувати клафуті з вишнею у духовій шафі Pyramida F 84 EIX-P LUXE

Нам знадобляться:

  • 400 г вишні без кісточок (свіжої або мороженої)
  • 1 + 1/4 склянки молока
  • 1/3 склянки цукру
  • 3 яйця
  • 1 ч.л. ванільного цукру
  • щипотка солі
  • 0,5 склянки борошна
  • вершкове масло для змащення форми
  • жароміцна форма діаметром 25 см

Як приготувати клафуті з вишнею у духовій шафі Pyramida F 84 EIX-P LUXE

Промийте вишні та очистіть їх від кісточок ( я використовувала готову свіжоморожену без кісточок). Злийте сік з ягід.

Покладіть в чашу блендера молоко, цукор, яйця, ванільний цукор, сіль, борошно і збийте на великій швидкості протягом 1 хв. Тісто буде дуже рідким. Консистенція виходить аналогічною, як у налисників.

Як приготувати клафуті з вишнею у духовій шафі Pyramida F 84 EIX-P LUXE

Змастіть форму вершковим маслом. Налийте у неї слой тіста завтовшки 0,5 см. Поставте форму на плитку на середній вогонь та потримайте її на ньому протягом 3-4 хв., доки тісто не “схопиться”. Тісто має нагадувати налисник, який пора перегортати :) (тільки ж не перестарайтесь, воно не має темнішати). І так, посуд я ставила на металеву підставку, аби не псувати білий колір форми.

Як приготувати клафуті з вишнею у духовій шафі Pyramida F 84 EIX-P LUXE

Викладіть у форму вишні, посипте їх цукром та залийте залишками тіста.

Як приготувати клафуті з вишнею у духовій шафі Pyramida F 84 EIX-P LUXE

 

Як приготувати клафуті з вишнею у духовій шафі Pyramida F 84 EIX-P LUXE

 

Як приготувати клафуті з вишнею у духовій шафі Pyramida F 84 EIX-P LUXE

Випікайте Клафуті у розігрітій до 175 градусів духовці на середньому рівні протягом години.

Як приготувати клафуті з вишнею у духовій шафі Pyramida F 84 EIX-P LUXE

 

Як приготувати клафуті з вишнею у духовій шафі Pyramida F 84 EIX-P LUXE

Страва має підійнятись та підрум’янитись. Остигаючи, десерт трохи “впаде” – це нормально.

Як приготувати клафуті з вишнею у духовій шафі Pyramida F 84 EIX-P LUXE

Смачного!

Як приготувати клафуті з вишнею у духовій шафі Pyramida F 84 EIX-P LUXE

На смак цей десерт нагадує чи то густий заварний крем, чи то манну запіканку. У деяких відгуках я читала, що люди скаржились на відчутний запах молока. Молоко тут дійсно виступає сильним інгредієнтом, але його смак тут присутній, як і в будь-якому заварному кремі.

Як приготувати клафуті з вишнею у духовій шафі Pyramida F 84 EIX-P LUXE

Перед подачею Клафуті можна посипати цукровою пудрою. Чесно кажучи, візуально без неї він мені подобається більше :)

Як приготувати клафуті з вишнею у духовій шафі Pyramida F 84 EIX-P LUXE

Словом, як завжди, просто та досить швидко. Якщо Вам потрібно оперативно придумати хороший десерт і якщо Ви любите смак заварного крему, то це воно!

Як приготувати клафуті з вишнею у духовій шафі Pyramida F 84 EIX-P LUXE

 

Як приготувати клафуті з вишнею у духовій шафі Pyramida F 84 EIX-P LUXE

Ну і звісно, куди ж я без своєї улюбленої духової шафи Pyramida F 84 EIX-P LUXE.

Як приготувати клафуті з вишнею у духовій шафі Pyramida F 84 EIX-P LUXE

Готувала, як завжди, на стандартному режимі. Духовка далі мене дуже тішить: нагрівається швиденько, працює чітко, електрики їсть небагато.

Як приготувати клафуті з вишнею у духовій шафі Pyramida F 84 EIX-P LUXE

Ну і колір, колір! Ніяк не можу почати ставитись до її внутрішнього оздоблення, як до чогось буденного. Чомусь, завжди відкриваю її і на кілька хвилин “зависаю” погдядом на антипригарних внутрішніх стінках з блактиним відтінком Du Pont. Мабуть, уроки малювання дали своє, я більше фокусуюсь і вловлюю приємні мені кольорі і, як не смішно, але цей таки дуже мені до вподоби.

Як приготувати клафуті з вишнею у духовій шафі Pyramida F 84 EIX-P LUXE

Ще одна позитивна річ – у духовці присутня функція тангенціального охолодження. Тобто, коли Ви приготували страви, Вам не потрібно відкривати дверцята духової шафи та наповнювати Вашу кухню зайвими запахами та парою.

Як приготувати клафуті з вишнею у духовій шафі Pyramida F 84 EIX-P LUXE

Достатньо скрутити ручку температури до 0, та аналогічно перемкнути режим на “0”, після чого в духовій шафі ще певний час працюватиме вентилятор, який і забезпечуватиме її охолодження.

Як приготувати клафуті з вишнею у духовій шафі Pyramida F 84 EIX-P LUXE

А Ви готували Клафуті? Які знаєте цікаві варіації?) Я от заглядаю на шоколадний варіант :)

Як приготувати клафуті з вишнею у духовій шафі Pyramida F 84 EIX-P LUXE

Клафуті з вишнею (готую у духовій шафі Pyramida F 84 EIX-P LUXE)
 
Час підготовки
Час готування
Загальний час
 
Автор:
Тип рецепту: випічка
Кухня: французька
Інгредієнти
  • 400 г вишні без кісточок (свіжої або мороженої)
  • 1 + ¼ склянки молока
  • ⅓ склянки цукру
  • 3 яйця
  • 1 ч.л. ванільного цукру
  • щипотка солі
  • 0,5 склянки борошна
  • вершкове масло для змащення форми
  • жароміцна форма діаметром 25 см
Інструкції
  1. Промийте вишні та очистіть їх від кісточок ( я використовувала готову свіжоморожену без кісточок). Злийте сік з ягід.
  2. Покладіть в чашу блендера молоко, цукор, яйця, ванільний цукор, сіль, борошно і збийте на великій швидкості протягом 1 хв. Тісто буде дуже рідким. Консистенція виходить аналогічною, як у налисників.
  3. Змастіть форму вершковим маслом. Налийте у неї слой тіста завтовшки 0,5 см. Поставте форму на плитку на середній вогонь та потримайте її на ньому протягом 3-4 хв., доки тісто не "схопиться". Тісто має нагадувати налисник, який пора перегортати :) (тільки ж не перестарайтесь, воно не має темнішати). І так, посуд я ставила на металеву підставку, аби не псувати білий колір форми.
  4. Викладіть у форму вишні, посипте їх цукром та залийте залишками тіста.
  5. Випікайте Клафуті у розігрітій до 175 градусів духовці на середньому рівні протягом години. Страва має підійнятись та підрум'янитись. Остигаючи, десерт трохи "впаде" - це нормально.
  6. Перед подачею Клафуті можна посипати цукровою пудрою.

 

Categories: Tasty Recipes