leon de bruxelles

France, Paris: куштуємо мідії у Leon de Bruxelles

Перед поїздкою до Франції, я натрапила на цікавий блог однієї дівчинки,  яка описує свої подорожі і рецепти. Так от,  у одному з постів, вона гаряче рекомендувала скуштувати мідії у мережі ресторанів Leon de Bruxelles, мовляв, саме тут їх готують найсмачніше у світі. Я зробила замітку у блокнотику і вирішила це перевірити…

Вертаючись по Єлисейським Полям від Тріумфальної арки, цей заклад впізнається відразу: блактина вивіска яскраво майорить у сутінках, за столиками на вулиці захоплено гомонять туристи, а офіціанти з`являються то тут, то там, між літньою терасою і основним приміщенням закладу.

IMG_0298

фрагмент літнього майданчику Leon de Bruxelles

IMG_0321

Ми ж роздивляємось меню і вирішуємо зайти до середини.

 

Інтер`єр

Зустрічає нас приємна жіночка-хостес, роздає меню та запрошує до вільного столику.  Мережа Leon de Bruxelles  вважається ресторанчиками швидкого харчування, та мені наразі про це нагадує лише об`єм закладу: тут 3 великі зали і відвідувачів дійсно багато.

IMG_0320

IMG_0318

Саме місце для мене досить приємне та акуратне, тут є і м`які шкіряні диванчики, і дерев`яні столики. Жовтенькі стіни прикрашають ретро-фото, на яких зображується життя людей, які займаються обробкою мідій. Загалом, навколо чисто та охайно. Єдиний мінус – туалет видався не ідеально гігієнічним. Можливо це пов`язано із великою кількістю відвідувачів, а можливо там дійсно варто прибиратись частіше.

 

Страви

У меню, звісно ж, переважають мідії із найрізноманітнішими соусами. Ми замовляємо одну порцію з гірчичним  і ще одну –  з часником та томатами, запеченими під сиром. До напоїв беремо фляшку рожевого вина та просту воду (до речі дуже смачна :)).

Спершу приносять порізані французькі багети, як завжди свіжі та хрусткі. Рожеве вино подають охолоджене у відерці з нержавійки. Краса!

IMG_0303

Ось так виглядав наш банячок мідій у гірчичному соусі та білому вині.

IMG_0304

А так виглядала інша порція (подавалась на спеціальній тарілці з поглибленнями під форму ракушок).

IMG_0310

Як можна побачити на фото, порції досить великі, тож на трьох їх вистачило сповна, щоб наїстись. Сказати, що це було смачно – не сказати нічого. Мідії у гірчичному соусі зібрали у собі цілий букет смаків: гостроту, кислинку, ледь помітну солодкуватість. І загалом вони виявились пікантними і більш легкими. Але мідії з томатами стали нашим фаворитом і зникли з блюда дуже швидко (можливо через те, що смак помідорів і часнику для нас більш рідний…)

Бонусом до мідій у цьому закладі є безлімітна картопля фрі, але поряд з такою смакотою про неї якось забуваєш :)

Загалом у меню знайдуться мідії з одним із наступних соусів: грибний, імбирний, сирний, трав`яний тощо. Також тут можна замовити один із комплексних варіантів, який складатиметься із основної страви та десерту, і коштуватиме від 15 євро.

 

Атмосфера

Здається, ми були єдиними європейцями у цьому закладі, решта відвідувачів – азіати. Згодом тут з`явились німецькі пенсіонери, тож публіка стала більш різноманітною. Люди тут їдять і говорять, їдять і говорять, тож у повітрі завжди висить живий гомін. Щоправда, не настільки живий як у львівському челентано, тому спілкуватись між собою тут достатньо комфортно.

А ще, коли я попросила дозволу познимкувати заклад і все ніяк не могла витягнути світлочутливість та витримку на фотоапараті, до мене підійшов один з офіціантів.

IMG_0314

Мовляв, ходи сюди, сфотографуй його! І тут він покликав кухаря, який визирнув із віконця і миттєво потрапив у автоматичний кадр мого кенона :) Чесно кажучи, дуже люблю це фото…

IMG_0313

Далі працівники дружньо почали зі мною спілкуватись, розпитували звідки я. Один із підстарукватих французів не розгубився і миттєво зауважив: “women in Ukraine are very beautiful!”, підкресливши цю фразу ось таким жестом :)

Я ж від таких несподіваних розмов розхвилювалась, розчервонілась, але поповнила свої враження від закладу ще й величезним позитивом від такої відкритості персоналу. Bravo!

 

Ціни

За нашу вечерю ми заплатили близько 45 євро. Банячок з мідіями під гірчичним соусом коштував 16 євро,а мідії з томатами і часником під сиром – 14 євро. З більш детальним асортиментом та цінами можна ознайомитись безпосередньо на сайті мережі ресторанів  Leon de Bruxelles.

 

Висновки

Дівчинка із вищезгаданого блогу не збрехала – мідії у  Leon de Bruxelles направду безмежно смачні. Принаймні, наразі, вони є найкращими з тих, які я коли-небудь куштувала. Ціни у цьому закладі демократичні, інтер`єр приємний, а персонал – позитивний та дуже доброзичливий. Тож моя оцінка 5 з 5. І так, я від щирого серця рекомендую Вам сюди завітати, коли будете у Парижі.

Categories: Paris, Tasty Places